KUI VÄHE ON VÄHE?

MEIE JOGURTIJOOGIGA TARBID VÄHEMALT

2.9 kg* VÄHEM

SUHKRUT AASTAS!

1
Mitu klaasi jogurtit jood keskmiselt ühes nädalas?
Kui sa jooksid selle asemel Koolipäeva Jogurtijooki oleks tarbimata suhkur 1 aastas  g

See arv paneb mõtlema eks?

Suhkrukogused jogurtijookides on üüratud ning tihti selle peale isegi ei mõelda.

Oleme panustanud Estoveriga sellesse, et Eesti turul oleksid maitsvad tooted, mis sisaldaksid miinimum koguses suhkrut, andes sellega ka tarbijale võimaluse teha tervislikum valik! Hoia ära liigne suhkru tarbimine ning teed oma kehale sellega teene.

Kindlasti peame ära mainima, et maitsestatud piimatoode sisaldab üldjuhul väga erinevaid suhkruid: piimsuhkrut – laktoosi, viinamarjasuhkrut – glükoosi ja puuviljasuhkrut – fruktoosi, olenevalt marjadest võib koostises olla ka kiudaineid. Need kõik kokku annavad ka süsivesikute sisalduse koostises.

Oleme lisanud minimaalse koguse suhkruid jogurtijooki, kuna see on piimatoodete tegemisel väärtuslik konservant. Sahharoosil on võime siduda vett ja muuta see mikroobidele kättesaamatuks. Enamik mikroobe ei suuda areneda füsioloogiliselt kuivas keskkonnas, sest nende rakud kas kaotavad vett või nad ei suuda suhkru poolt seotud vett omastada.

*Võrreldes Eesti turul olevate jogurtijookidega, juues iga päev 220 ml klaasi Estoveri jogurtijooki, tarbid aastas 2,9 kg vähem suhkrut.

JOGURTIJOOGI KASULIKKUS

Estover Piimatööstus aitab kaasa tervislikuma toitumise kasvule ühiskonnas. Jogurtijoogi põhikoostisosadeks on vadakuvalgud, mis on kehale väga hästi omastatavad. Koolipäeva jogurtijoogid sisaldavad maitsvas vormis lisaproteiini igaks päevaks.

Vadakuvalgud on kõrgeima bioloogilise toiteväärtusega valgud ja teaduslikud uuringud on näidanud nende mitmeid tervisega seotud eeliseid. Vadakuvalgud on inimorganismile hästi omastatavad sisaldades kõiki vajalikke aminohappeid- sealjuures ka leutsiini (enim lihaskasvu soodustav aminohape) paremaks lihaste taastumiseks ning kasvatamiseks ja arendamiseks.

Meie organism moodustab valgust juukseid, lihaseid, küüsi, kõõluseid ning muid keha struktuure. Vadakuvalk on kergesti omastatav ning võrreldes teiste valgutüüpidega imendub soolestikus kiiresti.

Lisaks on koolipäeva jogurtijookides suur kaltsiumi sisaldus, mida peamiselt läheb organismil vaja meie luudele, hammastele, küüntele ning on vajalik ka paljude teiste inimorganismi funktsioonide tööks.

Jogurtijooki müsli ja hommikuhelvestega on kasulikum süüa võrreldes piimaga, kuna Koolipäeva jogurtijoogis on suurem valgusisaldus kui naturaalses piimas 100g kohta.

VAATA EDASI